Een roadtrip door Amerika staat bij velen op de bucketlist. Dit is ook niet heel vreemd, want een autorondreis door Amerika levert je gegarandeerd de mooiste herinneringen op. Wil je hiervoor een auto huren, dan kunnen we je als tips meegeven dat het aan te raden is om een SUV te nemen en dat het goed is om naar een Nederlandse verhuur te gaan. Dit laatste levert je als voordeel op dat je alles al vanuit eigen land kunt regelen voor de autohuur in Amerika. Een auto huren in Amerika is heel eenvoudig en vaak wat voordeliger wanneer je gebruik maakt van de services van een Nederlandse onderneming. Zo kun je de rondreis door Amerika kosten wat lager houden.

Een roadtrip door Amerika langs de westkust

Er is een heel populaire rondreis langs de Amerikaanse westkust. Deze roadtrip voert je langs de meest interessante bezienswaardigheden, indrukwekkende uitzichten en prachtige steden. Je kunt de roadtrip starten in San Francisco. Hier neem je de Highway 1. Onderweg is het de moeite waard om hier en daar de tijd te nemen om van het uitzicht te genieten, want er is zeer veel te zien. Je kunt vervolgens in de plaats Monterey overnachten. Maak een rit over 17 Mile Drive voor een onvergetelijke ervaring. Je kunt hier onder meer ook de trekpleister Lone Cypress Tree bewonderen en een bezoek brengen aan Pebble Beach. Vervolgens rijdt je tijdens je roadtrip door Amerika door naar het populaire Santa Barbara, waar je grote kans hebt om een Amerikaanse beroemdheid tegen het lijf te lopen.

Doorrijden tot Los Angeles

Wanneer je uit Santa Barbara doorrijdt, dan kom je langs Malibu Beach. Dit populaire strand heeft al vaker een grote rol gespeeld in speelfilms van Amerikaanse bodem. Tijdens je roadtrip door Amerika langs de westkust is het dan ook zeker aan te raden om eens te tijd te nemen voor een dagje ontspanning op Malibu Beach. Wanneer je vervolgens een half uurtje doorrijdt langs de westkust van Amerika, dan kom je uit op Venice Beach. Ook dit strand kent een grote populariteit en het is er dan ook vaak druk. De kust is hier prachtig en het is zeker de moeite waard om er wat tijd door te brengen. Je roadtrip langs de Amerikaanse westkust eindigt hier, in het indrukwekkende L.A. ofwel de Stad der Engelen. Ontspanning staat hier hoog in het vaandel en dit merk je aan de hele sfeer. Absoluut een goed idee om hier een paar dagen van de omgeving te genieten.

De kosten van een rondreis door Amerika

Een rondreis door west-Amerika is niet voordelig. De vlucht is toch wel het duurst. Uiteindelijk ben je ook nog kosten kwijt aan het huren van een auto, aan het verblijven in hotels of appartementen en aan de activiteiten die je wilt ondernemen. Dan heb je nog de nodige behoeften, zoals eten, drinken en natuurlijk ook brandstof. Wanneer we alles bij elkaar optellen, dan kom je toch al snel op een bedrag van 6.500 euro voor twee personen. Als je echt in luxe en grote hotels wilt verblijven, dan mag je hier zeker nog wel een bedrag van 1.500 tot 2.000 euro bij optellen wanneer je 21 dagen in Amerika verblijft voor een tocht langs de Amerikaanse westkust. Daarbij zijn er ook nog kosten verbonden aan het aanvragen van reisdocumenten als een paspoort en een visum.

Kosten besparen tijdens je roadtrip langs de Amerikaanse westkust

Je kunt kosten besparen op de kosten van autohuur in Amerika door de verhuurlocatie goed uit te kiezen en gebruik te maken van Nederlandse services. Daarnaast vinden we onder de tips voor een rondreis door Amerika ook de tip om te verblijven bij particulieren, bijvoorbeeld in zomerhuizen en B&B’s. Dit is aanzienlijk goedkoper dan de hotels en appartementen langs de kust.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *