Reizen is fantastisch voor veel mensen, maar we genieten vooral van het reizen als we eenmaal op de plaats van bestemming aan zijn gekomen. We kopen enthousiast een vliegticket naar Australië, maar we balen wel bij de gedachte dat we zo lang in het vliegtuig moeten zitten om dan eindelijk, na een erg lange vliegreis, aan te komen in het prachtige land. We hebben last van zware benen, we kunnen niet slapen in het vliegtuig en we hebben vaak te maken met vervelende medereizigers onderweg naar Australië. Wij geven je wat tips om de reis naar Australië wat aangenamer te maken.

Lekker slapen onderweg

De tijd gaat het snelst wanneer je niet zo in de gaten hebt dat de tijd verstrijkt. Dit betekent dat het verstandig is om te gaan slapen tijdens de lange vliegreis. Hoe meer je slaapt, hoe sneller je er bent. Neem een slaapmasker mee en regel eventueel wat slaappillen als je weet dat je moeite hebt met slapen in een vliegtuig. Als je wilt kunnen slapen, dan is een plekje aan het raam het beste, want je kunt lekker tegen de zijkant aan leunen.

Even een opfrissertje

Als je lekker hebt kunnen slapen, voor zo ver mogelijk, dan word je vaak wakker met een nare smaak in je mond. De lucht in een vliegtuig doet er ook geen goed aan. Neem een tandenborstel en een reistube tandpasta mee om lekker even je tanden te kunnen poetsen. Een fris gevoel onderweg kan geen kwaad.

Tijd voor een goed boek

Kan jij je helemaal inleven in een mooi verhaal, maar heb je thuis niet de tijd om echt even lekker door te lezen? Dit is je kans! Neem een dik boek mee en je hebt alle gelegenheid om urenlang door te lezen. Vaak zijn er kinderen in het vliegtuig aanwezig die ook niet blij worden van de lange vliegreis. Om te voorkomen dat je wordt gestoord door huilende kinderen kun je ervoor kiezen om een set oordoppen mee te nemen. Ook handig als je even een dutje wilt doen.

Een plekje aan het gangpad

Word je wat nerveus van een lange vliegreis en ben jij iemand die dan wat vaker dan gemiddeld naar het toilet moet? Kies dan een plek aan het gangpad, zodat je gemakkelijk naar het toilet kunt lopen wanneer het nodig is. Je hoeft geen anderen lastig te vallen die steeds voor jou op moeten staan. Daarnaast is het gangpad ook ideaal om zo af en toe even je benen te strekken, zodat je minder last hebt van zware benen. Steunkousen helpen hier ook uitstekend tegen.

Muziek en film

Neem je eigen favoriete muziek mee en sluit je ogen. Je kunt heerlijk wegdromen en genieten van alle mooie herinneringen die jij je kunt bedenken tijdens het horen van je lievelingsliedjes. Daarnaast is het ook een optie om gewoon lekker een film te kijken. In steeds meer vliegtuigen is er de mogelijkheid om op je eigen schermpje te kijken naar een film of serie die je zelf uit kunt kiezen. Je bent dan ook niet meer verplicht om op lange reizen steeds naar hetzelfde videootje te kijken. Ideaal om je lekker te vermaken tijdens de lange vlucht.

Maak eens een praatje

Er zijn zoveel mensen in een vliegtuig aanwezig. Waarom zou je de vlucht in stilte doorbrengen? We zijn niet meer zo gewend om met vreemden te praten, tenzij het via het internet gaat, maar het is toch zonde om zo’n lange tijd helemaal alleen door te brengen? Spreek eens iemand aan en wie weet houd je er nog een leuke vriendschap aan over ook!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *