Wie een last minute citytrip wil boeken komt er vaak achter dat de meest populaire citytrips eigenlijk al vol zijn geboekt. Hierbij kun je denken aan een leuke citytrip naar Milan, naar Parijs of bijvoorbeeld Madrid. Een stedentrip per vliegtuig is vaak wel last minute te boeken, maar gaat in veel gevallen dan toch naar wat onbekendere steden. Een voordelige stedentrip naar een wat onbekendere stad is vaak leuker dan je van tevoren misschien denkt. Het zijn vaak juist de goedkope citytrip bestemmingen met een kleinere bekendheid die je citytrip onvergetelijk kunnen maken.

Diverse leuke stedentrips in Europa

Een voordelige stedentrip in Europa is zeker aan te raden, want in de nabijgelegen landen zijn zeker ook mooie steden te vinden die een bezoek meer dan waard zijn. Ga bijvoorbeeld eens een weekendje weg naar Gent, bijvoorbeeld tijdens de 10-daagse Gentse feesten. Onder de aanbiedingen vind ook prachtige steden in Duitsland, zoals bijvoorbeeld Leipzig, en een all inclusive stedentrip naar het Franse Lyon is ook zeker aan te raden. Deze steden zijn allemaal te bereiken in slechts enkele uren tijd, afhankelijk van de manier van reizen, en de steden hebben meer dan voldoende highlights te bieden om je optimaal te vermaken.

Een stedentrip aan het begin van het jaar

Veel mensen kiezen voor een stedentrip in januari of een stedentrip in februari. Waarom? Omdat de prijzen dan weer dalen. In december zijn de stedentrips toch behoorlijk prijzig. Een maand later zie je de eerste scherpe aanbiedingen alweer voorbij komen. Wil jij een stedentrip in januari of februari maken? Dan kun je denken aan bijvoorbeeld een weekendje weg naar Segovia in Spanje. Je kunt natuurlijk ook de kant van Italië op willen gaan. In dit geval is het zeker aan te raden om eens een weekendje weg te gaan naar het mooie Turijn. Ook deze stad is wat minder bekend en dit is eigenlijk zonde, want het Italiaanse Turijn heeft meer dan voldoende te bieden om er een onvergetelijke en zeer geslaagde citytrip van te maken.

De 5 leukste onbekende steden voor een citytrip

We hebben je al enkele leuke tips gegeven voor een goedkope en leuke stedentrip naar een stad die wat minder bezocht wordt door toeristen. Natuurlijk zijn er nog meer leuke steden te noemen. De vijf leukste onbekende steden voor een citytrip op zijn moment zijn de stedentrips naar Linz in Oostenrijk, Gothenburg in Zweden, Porto in Portugal, Krakau in Polen en Palermo in Sicilië. Deze steden staan niet in de lijst met populairste stedentrip bestemmingen, maar dit betekent niet dat de steden niet de moeite waard zijn. Dit zijn steden waar je echt kunt genieten van unieke sferen, bijzondere bezienswaardigheden en talloze activiteiten.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *