Van goede voornemens kennen we er eindeloos veel. We verzinnen ieder jaar weer nieuwe doelen voor het komende jaar, maar helaas sneuvelen de meeste goede voornemens al in januari. Toch is het zeker niet verkeerd om goede voornemens te stellen, want wie zich er echt in vast weet te bijten komt het jaar beter uit dan dat hij of zij erin ging. Zeker de moeite waard dus! De volgende 10 goede voornemens werden voor 2017 het meest gehoord.

1. Meer tijd voor elkaar

In 2017 willen we meer tijd voor elkaar vrij maken. We leven teveel met social media en dit gaat ten koste van de persoonlijke relaties. We willen meer tijd doorbrengen met dierbaren en dan met name met familie en vrienden. Sommigen willen zelfs een Facebook vrij 2017.

2. Sporten en bewegen

We willen weer massaal de sportschool in. Een groot deel van de goede voornemens voor 2017 had iets met sport of bewegen te maken. Waar de één echt wil gaat fitnessen wil de ander elke avond een wandeling van een half uur gaan maken. Goedkoop sporten heeft de voorkeur.

3. Eindelijk eens afvallen

Afvallen en sporten gaan natuurlijk vaak samen, maar bij afvallen komt ook nog eens een gezondere levensstijl kijken. We willen gezonder gaan eten, regelmatiger en gevarieerder. Dit heeft toch vooral als doel om wat kilootjes kwijt te raken.

4. Stoppen met roken

Natuurlijk, het stoppen met roken. Ieder jaar weer willen duizenden mensen stoppen met roken per 1 januari. Ook voor dit jaar namen velen weer het goede voornemen om nu eindelijk eens die sigaretten of shag te laten liggen.

5. Minder stress

We hebben niet meer alleen te maken met stress van het werk, maar ook de druk van de maatschappij en de druk van social media. In 2017 willen we massaal van al die stressgevoelens af. Tijd voor wat ontspanning.

6. Minder alcohol drinken

Door de jaren heen zijn we allemaal meer alcohol gaan drinken. Dit hangt ook samen met de hogere mate van stress die we ervaren. Onder de goede voornemens hebben we erg vaak gehoord dat mensen willen stoppen of willen minderen met het nuttigen van alcohol.

7. Jezelf ontwikkelen

Een workshop volgen, deelnemen aan een cursus, trainingen bijwonen of gewoon een complete studie gaan doen. We willen ons in 2017 blijven ontwikkelen om onszelf meer kansen te gunnen in de toekomst.

8. Schuldenvrij worden

Het gaat beter met de economie en dit heeft ervoor gezorgd dat we in gaan zien dat er een einde komt aan al die ellende in de portemonnee. We willen extra hard gaan werken aan het oplossen van schulden. Daarnaast willen we geld besparen en vooral ook geld sparen.

9. Meer tijd voor hobby’s

Onze hobby’s hebben te lang stil gelegen. We willen nu eindelijk eens dat boek uitlezen, we willen dat schilderij afmaken of die modeltrein dan toch eens helemaal in elkaar zetten. Kortom, meer tijd voor onze hobby’s in 2017.

10. Gelukkiger worden

We zijn allemaal te ongelukkig naar ons gevoel. We willen ons inzetten om meer geluk te ervaren in 2017. Dit willen we doen door meer tijd vrij te maken voor zaken waar we blij van worden en daarnaast wordt mindfulness ook veel genoemd.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *